fredag, maj 12, 2006

Duga till?

I dagens samhälle behöver man inte vara orolig för att inte duga till för en ny bekantskap. Vi har telefon, mobil, dator med msn och webcam, tillgång till miljoner olika chattsajter. Så innan man ens har träffats så kan man se hur den andra verkligen ser ut, vad han hatar, vad hans mamma heter och om man kommer överrens eller inte. På ett sätt är det bra för oss som inte vill lägga onödig tid på att hänga med en människa man egentligen inte tycker om. Men det kan ändå vara negativt, mystiken kring de hela försvinner. För i camen har man ju redan sett allt man vill, inte vill och lite till.

Kanske skulle gå tillbaka ett par år, till tiden då det inte fanns webcam eller möjlighet att ladda upp och skicka bilder. Med mystiken försvinner den där pirrande känslan i magen, den känslan som visar på att man träffar en helt ny människa som man aldrig sett förut. Nu säger ni säkert "sånna träffar man varje dag på stan", och då säger jag Nej, det gör du inte. När gick du senast fram till en fullkomlig främling på stan och bad om en fika eller bara bjöd på en komplimang? När hade du senast den där pirrande känslan av att det kanske kanske blir något, att han är ju faktist rätt söt, hon är ju precis som hon beskrev, eller ännu sötare.


Nej, jag saknar tiden utan webcam, msn, och annat sånt bjäfs. När man kunde träffas utan krav, utan en aning om hur den andra såg ut. Visst kunde man väl få en nitlott då och då, men väldigt ofta så hade man iaf en ny vän! Och det är inte illa det! Jag vet inte riktigt vad jag vill få fram med detta inlägg. Kanske det att vi avslöjar för mycket redan innan vi träffats, då finns det inte så mycket att prata om när man väl träffas! Man har ju redan gått igenom allt och det finns inget kvar att fråga om....

Inga kommentarer: